en del av  
________________________________________________________________________________________________________________________________
Hem Mottagningen Mottagningskampen Om MK MK 2018 Vänner Samarbetspartners Sociala medier

Chalmers Studentkårs mottagning är en av de bästa i Sverige och den är till för att välkomna de nyantagna studenterna till Chalmers på bästa möjliga sätt. Mottagningen sträcker sig över fyra veckor och under denna tid får de nya teknologerna under olika former av arrangemang lära känna sin klass, lära sig att hitta på campus och i Göteborg, lära sig mer om sin sektion och kåren, få hjälp med att komma in i studierna och mycket mer. Alla aktiviteter under mottagningsveckorna är frivilliga och man väljer helt själv hur mycket eller hur lite man vill vara med på. Mottagningen är som sagt till för de nya studenterna och för att de ska få en så bra start som möjligt på sin nya tid som chalmerister.

Mycket av det som händer under mottagningen sker på sektionsnivå, men det finns även centrala arrangemang då nyantagna från hela Chalmers är med.

De Centrala Arrangemangen

Första dagen (21/8) med samlingen på Götaplatsen, mötet på Teknologgården och presentationerna i RunAn.

Mottagningskampen

Mottagningskampen är en tävling mellan teknologsektionerna på Chalmers som pågår under hela mottagningen. Tävlingen är indelad i fem grenar: Insamlingen, Kappseglingen, Rocken, Cheeret och Finalen.

Tivolit: 29/8 Nytt arrangemang för iår! Hela Johannebergs campus förvandlas under några timmar till ett stort tivoli.I Mottagningskampen: Kappseglingen (31/8) är ett arrangemang som utspelar sig i Göteborgs egna vallgrav nere i stan. Denna tävling handlar om att varje sektion ska bygga den bästa och snabbaste farkost som sedan ska färdas på vallgravens fartfyllda vatten utav ett sektionslag. Här gäller det att bygga den mest fyndiga och stiligaste farkosten, och sedan få den i mål på snabbast tid.

Mottagningskampen: Rocken (9/9) är Nollans egen konsert under mottagningen. Genom att göra den grymmaste spelningen under hejarop från publiken försöker varje sektionslag att vinna denna gren i Mottagningskampen. En jury utser sedan den bäst rockande sektionen. Rocken är ett samarrangemang med Programkommittén PU.
Mottagningskampen: Cheeret (13/9) sker i samband med Finalen. På fyndiga och roliga sätt hejar lagen i Cheer fram segern för sitt sektionslag i Finalen och sin egen titel som det bästa Cheerlaget. Här gäller det att komma på klockrena ramsor som passar in på ens sektion och klädda i coola, färgglada utstyrslar. Poängen baseras på hur kreativ Nollan är samt hur väl Nollan får igång publiken!
Mottagningskampen: Finalen (13/9)

Finalen sker ute på campus Lindholmen, där ett lag från varje sektion tävlar i tre spännande grenar. Runt om på området finns det många aktiviteter för åskådarna; se vad några av Chalmers kommittéer och föreningar har för roliga aktiviteter och passa på att träffa olika företag i deras montrar. Finalen är det avslutande arrangemanget för den centrala mottagningen och avslöjas då det som alla spänt har väntat på - vinnaren av Mottagningskampen!

Kommer du ifrån ett företag som är intresserade av att ställa ut på finalmässan? Kontakta oss på org[a]mk.chs.chalmers.se

   
MK - Mottagningskommittén 2018